3 boliger rejst på blot 10 dage

BOAS Jægerspris er et godkendt døgn- og botilbud til unge og voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser og komorbiditet. Boligerne ligger på et 45 000 m2 stort areal i baghaven af Jægerspris Slot. Et akut behov for 3 ekstra boliger opstod. Algeco kom på banen og løste opgaven på rekordtid.

I JULI 2022 fik vi akut brug for en ekstra bolig til en ung kvinde, der skulle bo hos os. Vi havde max. 1 1/2 uge til hun skulle flytte ind, så det skulle gå meget stærkt. Jeg kontaktede Algeco, som reagerede øjeblikkeligt og forstod vores situation med det samme. På trods af sommerferie blev der alligevel samlet et team, som skulle hjælpe os i mål. Jeg fornemmede hurtigt, at jeg havde fået fat i et firma med virkelig god service. Det er den service, der gør forskellen for, hvem man vælger”, siger Vibeke. ”Første dialog var med Projektkonsulent Sussie Wagner fra Algeco. Alle praktiske detaljer blev vendt. Vi stillede mange spørgsmål. Vi er underlagt Socialtilsynet, og da det er mennesker, vi har med at gøre, er det virkelig vigtigt, at Algeco forstår opgaven og vores behov. Det gør de. Senere i forløbet overgår projektet til Teddy Larsen, som er Lagerchef og Sikkerhedsansvarlig hos Algeco. Han tager, ligesom Sussie, opgaven meget alvorligt og forstår fuldstændig projektets omfang. Jeg bliver helt varm om hjertet, når jeg taler om det”, udtaler Vibeke.

AREALET, HVOR BOLIGERNE skal stå på, er en helt flad græsmark uden kloak, vand, strøm osv. Hver bolig består af 2 moduler, der bliver sat sammen til én bolig. Det vil sige projektet ender med 6 moduler i alt, 3 komplette boliger. ”Jeg glemmer aldrig den morgen, hvor alle involverede mødtes på byggepladsen for at gå i gang. Den stemning, der var, var helt fantastisk. Jeg var der sammen med vores bygningsingeniør fra Odense, en kloakmand, elektriker og vvs-mand, og så var Teddy der sammen med hans tømrer. Teddy var kørt helt fra Ringsted til Jægerspris, for at vi alle kunne give hånd på, at vi nok skulle nå i mål. Opsætningen blev klarlagt ud fra vores ønsker, alle bød ind med gode ideer til, hvordan boligerne ville tage sig bedst ud i forhold til de unges behov. Algeco forstod, hvor vigtigt det var med stilhed, det kom bl.a. frem, da snakken gik på toiletter, her blev der valgt et toilet uden kværn netop pga. behovet for stilhed. Det summede af aktivitet, og alle var meget ansvarsbevidste. Teddy kom med skitsen, og så gik det som perler på snor”, husker Vibeke.

KLOAKMANDEN GRAVEDE, jernplader, fliser og fundament blev lagt og kort tid efter, kom der en stor kran og løftede beboelsesmodulerne ind på plads. Alt kørte efter planen. Det hele foregik meget professionelt. ”På blot 10 dage blev det hele rejst! Alle vidste, at den unge kvinde skulle flytte ind den 25. juli. Der blev arbejdet hårdt, for at vi kunne nå det – og det gjorde vi”, siger Vibeke. ”Vores daglige leder Christina Hartmeyer bor på matriklen og kunne følge hele byggeprocessen tæt på, lige fra gravearbejdet til den store kran kom og løftede modulerne på plads. Christina og jeg har lavet meget sammen, men det her er det vildeste indtil nu”, udtaler Vibeke.

DEN SERVICE, VI har fået hos Algeco, er bare ikke en selvfølge længere. Fra jeg havde første samtale med Algeco til den unge kvinde kunne flytte ind, gik der kun 10 dage. Det er helt utroligt, når man udover hele byggeprocessen også tænker på, at der sideløbende kører en godkendelsesproces. Socialtilsynet, Frederikssund Kommune og Jægerspris Slot har alle skulle godkende projektet inden indflytningen. Alle er trådt til med det samme, og det har bevirket, at vi nåede i mål. De var alle med til at gøre en indsats for en pige, der havde det svært. Jeg er dybt taknemmelig og virkelig imponeret over denne indsats, slutter Vibeke Holm.

Vil du vide mere? Så kontakt os her