Sølv i EcoVadis for Algeco Nordics: "En tydelig udtalelse"

Algeco Nordics' ESG-arbejde bærer frugt. Nu er modul- og pavillonfirmaet tildelt sølvniveau af EcoVadis – hvilket også betyder, at Algeco placerer sig blandt de øverste 15 procent i verden med hensyn til bæredygtighed.
– Dette er en tydelig udtalelse, der viser vores omfattende arbejde med disse spørgsmål, siger Kristian Grimsbo, Marketing & ESG Director.

EcoVadis er en af verdens mest anerkendte platforme for vurdering af virksomheders bæredygtighedspræstationer. For nylig kom årets vurderinger, og Algeco Nordics modtog sølv for sit ESG-arbejde i hele den nordiske organisation.
– Bæredygtighed er ekstremt vigtigt for os. Dette er en anerkendelse af vores engagement og inspirerer os til at fortsætte vores arbejde, siger Kristian Grimsbo.

Uanset branche bliver risici såvel som muligheder inden for ESG og bæredygtighedsspørgsmål stadig vigtigere. For Algeco betyder det en målrettet indsats for at integrere cirkularitet og social bæredygtighed i alle aspekter af virksomheden. Fra modulløsninger med lavt kulstofudslip til etiske forretningsprincipper og socialt ansvar. Algeco Nordics satser kraftigt på vedvarende energi, installation af solpaneler og ikke mindst på medarbejdernes velvære.

Blandt andet tilbydes alle ansatte at arbejde for en velgørenhedsorganisation en dag om året på betalt arbejdstid. Desuden er alle operationer ISO-certificerede. Elektrificering er endnu et prioriteret projekt.
– På dette område er Norge allerede et foregangsland, hvor 90 procent af bilflåden i dag er elektrificeret. Ved udgangen af året vil dette tal være 100 procent. Også i de øvrige nordiske lande er dette arbejde igang, siger Kristian Grimsbo.

Siden grundlæggelsen i 2007 har EcoVadis vurderet og bedømt titusindvis af virksomheder over hele verden. I år er kravene for de forskellige niveauer blevet hævet, hvilket har gjort det endnu sværere at nå de allerhøjeste vurderinger. En sammenligning viser, at Algeco placerer sig blandt de øverste 15 procent af de vurderede virksomheder.
– Det er vi selvfølgelig stolte af. Dette er vi særligt stolte af, idet vi er blevet vurderet på tværs af alle vores operationer i de nordiske lande og Estland. Vi valgte ikke at tage den lette vej. Havde vi været vurderet land for land, ville vi helt sikkert have fået højere individuelle vurderinger. Men vores ambition er at opretholde en høj standard på tværs, siger Kristian Grimsbo.

Algeco Nordics' rejse mod bæredygtighed er en kontinuerlig proces, hvor virksomheden konstant stræber efter at ændre og forbedre arbejdet. Dette inkluderer blandt andet den unikke forretningsmodel Loops within loops – som viser og forklarer livscyklusen for Algecos produkter.
– Vi er fast besluttede på konstant at hæve barren og bidrage til en mere bærekraftig fremtid. Loops within loops hjælper os med at nå vores mål på alle ESG-områder.

Kristian Grimsbo, ESG & Marketing Director Algeco Nordics
Kristian Grimsbo, ESG & Marketing Director Algeco Nordics

Læs mere om Algecos ESG- og bæredygtighedsarbejde her.

Her findes også moderselskabet Modulaire Groups seneste ESG-rapport.