Mangel på institutionspladser - løst med moduler

I Holbæk Kommune var der behov for flere pasningspladser til de mindste børn, og en akut løsning på udfordringen var brugen af moduler, som blandt
andet kunne tilpasses til institutioner til børn fra 0-6 år.

HOLBÆK KOMMUNE HAR fået øjnene op for, at moduler er velegnede til at løse nogle af de udfordringer, de har i kommunen. Det gælder blandt andet ved akut øget pasningsbehov. I alt har Algeco opsat fire moduler i Holbæk Kommune – tre til børnehaver og den seneste i efteråret 2023 til den integrerede institution Bispehøjens Børnegård. Holbæk Kommune tog kontakt til Algeco om opgaverne, og det har resulteret i succesfulde løsninger, der har løst udfordringerne via disse midlertidige modulløsninger, som egentlig ikke har nogen specifik udløbsdato. Holbæk Kommune oplevede, at Algeco var meget engageret lige fra første møde, hvor virksomheden var klædt på til opgaven og spurgte ind til detaljer på området. En af tingene, som var vigtige, var at det var den samme projektleder under hele processen. Algeco var til stede og mødte op personligt til møderne med os og var samtidig gode til at tale med pædagogerne og lederne om opstillingen, lyder det fra kommunen.

GODT INDEKLIMA OG ET BÆREDYGTIGT PERSPEKTIV
I dag er forældrene meget tilfredse med faciliteterne og synes, at pavillonerne byder på lys og godt indeklima. Der er flere ting, der spiller ind, når man skal opføre midlertidige institutioner med modul-løsningen, for der skal være et miljø, hvor børnene kan trives i hverdagen. Holbæk Kommune lægger også vægt på, at Algeco selv har øje for bæredygtighed. Algeco’s pavilloner har en levetid på ca. 40–50 år, og efter hver hjemkomst fra en opstilling bliver de opdateret, og materialerne genbrugt til næste opstilling. Pavillonerne har mange historier bag sig, og Algeco har taget ansvar for sikkerhed og miljøet.

TILFREDS MED PROCESSEN
Den seneste tilføjelse til moduler til institutioner i Holbæk Kommune er den integrerede institution, Bispehøjens Børnegård, med børn fra 0-6 år og tre moduler, som blev opstillet sidst på efteråret i 2023. Her manglede kommunen også vuggestuepladser og en løsning, der var nem og hurtig. På baggrund af erfaringerne med Algecos moduler, så de på denne løsning, og lederen af institutionen, Trine Viltoft, blev taget med på råd. ”Noget af det bedste er de store vinduer, som børnene kan kigge ud af og se på naturen omkring huset. Pædagogernes oplevelse er, at pavillonerne er børnevenlige og giver dem et godt arbejdsmiljø. Vi er blevet taget fint med i processen. Det gælder både den måde, modulerne er blevet placeret på grunden, såvel som indretningen inden for de mulige rammer med modul-løsningen, så vi fylder dem ud bedst muligt, så de virker i vores hverdag med børnene,” fortæller hun.

EN LØSNING MED LANGSIGTET PERSPEKTIV
Trine Viltoft er også glad for de gode lys- og lydforhold, som er vigtige for både børn og personale. Desuden er der varme i form af både varmeblæsere under loftet og elvarme. "Hun har før arbejdet i modulbyggeri, og de stod i mere end 30 år og var en løsning i mange af årene, så det er med et langsigtet perspektiv, at man kan anvende moduler," siger hun.

Vil du vide mere? Så kontakt os her