Københavns Lufthavn udvider

Københavns Lufthavn, CPH, skaber bedre forhold for de rejsende. Entreprenørkoncernen Per Aarsleff A/S forestår totalentreprisen i CPH med udvidelse af bagageområdet, flere restauranter og butikker i Terminal 2. I alt skal der bygges cirka 60.000 m2. 
Aarsleff A/S havde i forvejen en administrations-bygning, på lufthavnens område, opført i Kubus-moduler i 1 plan, størrelse 560 m2. I forbindelse med ombygning i lufthavnen fik Aarsleff A/S behov for mere plads. 

3 udfordringer 

En spændende opgave, der ikke var ”bare lige…”. Kravet var at finde plads til yderligere 560 m2 i Nordens største lufthavn, hvor flyvemaskiner konstant letter og lander, hvor der er skærpede sikkerhedsforanstaltninger, og hvor pladsforholdene er yderst begrænsede. 

Løsningen blev at bygge 14 Kubus-moduler ovenpå den eksisterende bygning. Den første udfordring var, at modulerne var for store til komme igennem Security. 

I stedet for blev modulerne grundigt undersøgt, og vi fik tilladelse til at køre igennem porten ved brandvæsenet. Som en af chaufførerne udtalte: “Meget har jeg prøvet med min lastbil, men at køre på landingsbanen med følgebil er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Det var bedre, end første gang, jeg fløj”. 

Den nye administrationsbygning 

Projektkoordinator ved Aarsleff A/S, Camilla H. Bokelund, udtalte: 

– Det har klart givet bonus at samle alle medarbejderne på byggepladsen. Det giver en bedre kommunikation, vi er sammen om projektet. 

Hun var meget tilfreds med samarbejdet med Algeco. Camilla synes absolut, at vores moduler er nogle af de pæne på markedet, de har ”hus look”. Indeklimaet er virkelig godt og lokalerne lyse, fleksible, opdelt efter funktion. Pladsen udnyttes maksimalt til alle formål som kontorer, kantine, mødelokale med mere. Det kan modulerne. 

Tidsplanen blev overholdt. Der står en færdig administrationsbygning. Vi synes selv, at vi har leveret et af Danmarks flotteste projektlederkontorer. ◼

Vil du vide mere? Så kontakt os her