Algeco leverer camp til Sveriges største iværksætterboliger

En af Europas største batterifabrikker er under opførelse i Skellefteå. Kun få kilometer væk bor alle bygningsarbejdere og entreprenører i midlertidige moduler, som Algeco har udviklet.

– Algeco har virkelig leveret. Vi er meget tilfredse, siger Mikael Lindmark, der er projektleder.

Omkring 3.000 mennesker vil arbejde på Northvolt fabrikken i et par år, som vil være at producere batterier til op til 800.000 biler om året. Entreprenører og underleverandører vil bo i 173 Algeco moduler, mens fabrikken er ved at blive bygget.

– Det samlede antal hotelværelser er 440, siger Mikael Lindmark og beskriver kontrakten:


– Valget faldt på Algeco med flere parametre. Det handlede ikke kun om prisen, men de har et interessant overordnet koncept, både med hensyn til design og organisation. Et vigtigt parameter var deres mange referenceprojekter. Det viser, at de kan levere denne type løsning.

Planen er, at de midlertidige moduler skal bruges i Skellefteå de næste tre til fem år. Derefter vil Algeco genbruge dem til nye projekter, hvilket er en af fordelene ved at bygge moduler.

Men der er også flere positive aspekter for kunden, siger Mikael.

– Projektets størrelse har betydet, at vi har et stort behov for boliger. De skal opfylde de nuværende krav, opretholde en høj standard og kun bruges i en bestemt periode. Og det er præcis, hvad Algeco har leveret.

– I øjeblikket udvider vi vores eksisterende opstilling. Det betyder, at vi udvider med 220 nye værelser.  

Modulerne har også spændende særlige funktioner. Disse omfatter ansigtsgenkendelse på alle døre, hvilket gør projektet nøglefrit.

– Denne mulighed blev tilbudt af Algeco, som er en fordel i den nuværende covid19 situation. Det reducerer behovet for fysisk kontakt og er meget enkelt og bekvemt, siger Mikael.