Algeco giver nyt liv til gamle solcellepaneler

I 2020 installerede Algeco solcellepaneler på en modulær skole i København. Da skolen skulle flyttes tre år senere, blev panelerne genanvendt og installeret på Algecos servicecenter i Ringsted.
– Dette er et glimrende eksempel på vores forretningsmodel 'Loops within Loops’, siger Ina Hertz Kristensen, Chief Operating Officer hos Algeco Danmark.

Bæredygtighed og ESG er fundamentale for næsten alt hos Algeco. Derfor var det en naturlig beslutning at genbruge solcellepanelerne, da skolen i København blev flyttet.

– For os er bæredygtighed mere end bare et ord. Det er kernen i, hvordan vi ser samfundet og driver vores forretning. Vi mener, det er vigtigt at understrege, at bæredygtige tiltag ikke nødvendigvis betyder at starte forfra, men kan også handle om at genbruge ressourcer, forklarer Ina Hertz Kristensen.

De ti paneler blev demonteret fra skolen i København og transporteret til Algecos servicecenter i Ringsted, hvor de blev integreret i facilitetens energisystem i december 2023.

– Det er en langsigtet forpligtelse, der vil få betydning over tid og hjælpe med at reducere vores CO2-fodaftryk. Det er præcis i tråd med vores tro på 'Reducer, Genbrug, Recycler'.

Under installationen af solcellepanelerne foretog Algeco også justeringer af bygningens tag for at lette og forbedre sikkerheden ved fremtidigt vedligeholdelsesarbejde.

– Ud over bæredygtighed er arbejdssikkerhed en central bekymring for os, både for vores eget personale og for vores leverandører og underleverandører.

Ina Hertz Kristensen ser nu frem til at følge effekten af dette initiativ.

– Vi kan følge energiproduktionen i realtid gennem en skærm på servicecentret. Solcellepanelerne har en samlet kapacitet på 29,6 kWh, men deres faktiske årlige energiproduktion er 26.541 kWh.

Vil du vide mere? Så kontakt os her